Mikrobit tuottavat virtsasta sähköä

25.04.2016

Bath-virtsasta-sahkoa-tutkijat-300.jpgUniversity of Bathin tutkijat ovat kehittäneet innovatiivisen pienikokoisen polttokennon, joka voi tuottaa sähköä virtsasta.

Lähitulevaisuudessa polttokenno voisi tarjota keinon tuottaa kaivattua sähköä syrjäisillä alueilla hyvin pienin kustannuksin. Tutkijoiden mukaan yksittäisen laitteen kustannukset olisivat vain 1 – 2 puntaa.

Kasvavat globaalit paineet vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja tähän liittyviä kasvihuonekaasupäästöjä, mikrobiset polttokennot voivat olla jännittävä vaihtoehto.

Mikrobinen polttokenno on laite, joka käyttää biologisia prosesseja ja "sähköisiä" bakteereja muuntamaan orgaanista ainetta, kuten virtsaa, sähköksi. Nämä polttokennot ovat tehokkaita ja suhteellisen edullisia käyttää ja ne tuottavat olemattomasti jätettä verrattuna muihin sähköntuotannon menetelmiin.

Bathin yliopiston tutkijat työskentelivät Queen Mary University of London ja Bristol Bioenergy Centre kanssa toteuttaen tämän uudenlaisen mikrobisen polttokennon, joka on pienempi, tehokkaampi ja halvempi kuin muut vastaavat laitteet.

Uudenlainen polttokenno käyttää katodilla hiilikatalyyttiä, joka on johdettu glukoosista ja ovalbumiinista, joka on munanvalkuaisessa esiintyvä proteiini. Tämä biomassasta johdettu katalyytti on uusiutuva ja paljon halvempi vaihtoehto platinalle, jota käytetään yleisesti muissa mikrobisissa polttokennoissa.

Tällä hetkellä yksittäinen mikrobinen polttokenno voi tuottaa kaksi wattia per kuutiometri. Vaikka tämä arvo ei ole verrattavissa muihin vaihtoehtoisiin teknologioiden, kuten vedyn tai auringon polttokennoihin ja muihin bioenergian menetelmiin, tämän tekniikan merkittävin etu on sen erittäin halvat tuotantokustannukset ja sen käyttö jätettä polttoaineena käyttäen. Kyseessä on polttoaine, joka ei koskaan lopu eikä tuota haitallisia kaasuja.

Tutkimusryhmä etsii nyt keinoja parantaa mikrobisen polttokennon tehoa ja luottaa siihen, että rakennetta optimoimalla, he pystyvät lisäämään kennon suorituskykyä.

Aiheesta aiemmin:

Sähköistetty etana

15.04.2024Valo valtaa alaa magnetismissa
13.04.2024Nanorakenteilla energiaa haihtuvasta vedestä
12.04.2024Bolometrit kubitteja mittaamaan
11.04.2024Kudottavia ohuita puolijohdekuituja
10.04.20242D-antenni tehostaa hiilinanoputkien valontuottoa
09.04.2024Lisää tiedonsiirtokapasiteettia langattomaan viestintään
08.04.2024Korkealaatuisia mikroaaltosignaaleja fotonisirulta
05.04.2024Kahden konstin grafeeni
04.04.2024Kohti utopistisia verkkoja
03.04.2024Lehtipihan hyönteinen inspiroi näkymättömyysrakenteita

Siirry arkistoon »