Valon kolmiulotteinen reitittäminen

20.02.2017

ANU-nestekide-magn-ohjaus-solitonit-300.jpgAustralian National Universityn (ANU) vetämä tutkimus on tuottanut tavan ohjata valoa kolmiulotteisesti nestekiteessä

Valon ohjaukseen käytetään magneetteja ja saavutus voi avata oven uusille viestintäjärjestelmille, jotka voisivat olla pienempiä, halvempia ja ketterämpiä kuin nykyiset valokuituratkaisut.

Ryhmän vetäjä professori Wieslaw Krolikowski ANU Research School of Physics and Engineering (RSPE) toteaa ryhmän läpimurron voivan olla ratkaiseva kehitettäessä pieniä komponentteja, jotka voivat käsitellä suuria määriä dataa.

"Tämän teknologian odotetaan olevan myös sovellettavissa antureihin, tallennukseen ja nestekidenäyttöihin", kommentoi professori Krolikowski.

Nykyisissä optisissa tiedonsiirtotekniikoissa, joudutaan turvautumaan elektroniikkaan mikä asettaa hankalia kapasiteetin rajoituksia.

Erityisesti uusi löytö voisi johtaa viestintäteknologiaan, joka antaisi vauhtia uuden sukupolven tehokkaille optisille kytkimille, reitittimille ja modulaattoreille, toteavat tutkijat.

Tutkijakumppani tohtori Yana Izdebskaya RSPE:stä totea, että vaikka innovaatio on alkuvaiheessa, se on erittäin lupaava tulevaisuuden viestintätekniikkaa.

"Nestekiteessä valo luo väliaikaisen kanavan ohjaamaan itsensä pitkin solitonia, joka on noin 25 kertaa ohuempi kuin valokuitu", tohtori Izdebskaya sanoi.

"Kehittää tehokkaita strategioita vankkaan solitonien hallintaan ja ohjaukseen on yksi suurimmista haasteista valoon perustuvissa teknologioissa."

Aiemmin solitoneja ohjattiin nestekiteissä elektrodeilla, mikä rajoitti kokoonpanon ohueen nestekidekerrokseen. Uusi magneeteilla ohjattava tekniikka avaa tavan valon kolmiulotteiselle manipuloinnille kuljettamaan signaaleja solitonien avulla", tohtori Izdebskaya toteaa yliopistonsa tiedotteessa.
17.04.2024Fononit ja magnonit kaveraavat
16.04.2024E-nenälle ihmisen tasoinen hajuaisti
15.04.2024Valo valtaa alaa magnetismissa
13.04.2024Nanorakenteilla energiaa haihtuvasta vedestä
12.04.2024Bolometrit kubitteja mittaamaan
11.04.2024Kudottavia ohuita puolijohdekuituja
10.04.20242D-antenni tehostaa hiilinanoputkien valontuottoa
09.04.2024Lisää tiedonsiirtokapasiteettia langattomaan viestintään
08.04.2024Korkealaatuisia mikroaaltosignaaleja fotonisirulta
05.04.2024Kahden konstin grafeeni

Siirry arkistoon »