Valo ja sähkö yhteen sopii

09.08.2017

CUDOS-next-level-WSU-new-method-tekniikoita-300.jpgARC Centre of Excellence for Ultrahigh bandwidth Devices for Optical Systemsin (CUDOS) fyysikot ovat kehittäneet uuden hybridin integroidun alustan, joka lupaa olla kehittyneempi vaihtoehto perinteisille integroiduille piireille, joita puolijohdeteollisuus tällä hetkellä valmistaa

Tutkijat osoittivat, että heidän lähestymistapansa on massatuotettavia, mikä mahdollistaa alustan integroinnin jokapäiväisiin elektronisiin laitteisiin kuten älypuhelimiin ja tietokoneisiin.

Piipiirien rajoitusten voittamiseksi ja tietojenkäsittelyn parantamiseksi tutkijat kehittävät optisia piirejä, jotka on valmistettu kalkogeenidilasista (chalcogenide glass). Tätä erityistä lasityyppiä käytetään ultranopeisiin tietoliikenneverkkoihin.

Näiden lasisten optisten piirien integrointi piispiireihin voisi johtaa kehittyneempiin viestintäjärjestelmiin, jotka käsittelevät tietoja sata kertaa nopeammin.

Kalkogeenidilaseja on jo käytetty laajakaistaisissa mikroaaltopiireissä ja nyt työ osoitti, että on mahdollista yhdistää tämä materiaali nykyisen teollisen standardin alustaan fotoniseksi integroinniksi piin kanssa.

Näin yhdistettiin uusi epälineaarinen lasi teollisesti skaalautuvaan CMOS-yhteensopivaan alustaan ja saatiin yhdistetty piin ja lasin tärkeimmät edut jolloin tuloksena on toimiva ja tehokas ultrakompakti optinen piirin", kertoo CUDOSin johtava fotoniikan nanoautomaatiojohtaja Dr Alvaro Casas Bedoya tutkimuslaitoksensa tiedotteessa.

"Luodaan runsaasti uusia mahdollisuuksia, ja tämä vie meidät askeleen lähemmäksi tutkimustemme siirtämistä laboratoriosta teollisiin sovelluksiin", sanoi Blair Morrison.

Washington State Universityn fyysikot ovat löytäneet tavan piirustaa sähköinen piiri strontiumtitanaattikiteeseen, avaamalla mahdollisuuden läpinäkyvään, kolmiulotteisen elektroniikkaan, joka voidaan poistaa ja muokata uudelleen.

Työ toimii todisteena konseptista ilmiöstä, jonka WSU-tutkijat löysivät ensin sattumalta neljä vuotta sitten. Tuolloin tohtoriopiskelija löysi kiteen sähkönjohtokyvyn 400 kertaistuvan yksinkertaisesti jättämällä sen altistumaan valolle. Nyt tutkijat käyttivät laseria etsaamaan linjoja kiteeseen.

Aiheesta aiemmin:

Valosähköisen rajan ylittäen

24.05.2018Magneettisella diodilla pienempi hukkateho
23.05.2018Johdottoman lentävän hyönteisrobotin lentoonlähtö
22.05.2018Itserakentuva 3D-akku latautuisi sekunneissa
21.05.2018Joustava ja monitoiminen energian talteenotto
18.05.2018Pienempiä ja tehokkaampia radiotaajuusmuuntajia
17.05.2018Kemistit luovat nopeampaa ja tehokkaampaa tiedonkäsittelyä
15.05.2018Materiaalimuokkaus tehostaa aurinkokennoja
14.05.2018Kuinka käyttää kaistanleveyttä tehokkaammin?
11.05.2018Uudet materiaalit kestäville ja edullisille akuille
09.05.2018Atomisen ohuita magneettisia muistirakenteita

Siirry arkistoon »