RFID-tageista akuttomia IoT-laitteita

16.11.2018

Waterloo-RFID-hakkerointia-300.jpgWaterloon yliopiston tutkijat ovat ottaneet askeleen kohti älykkäitä laitteita, jotka eivät käytä paristoja tai vaativat lataamista.

Nämä akkuvapaat kohteet, joissa on Internet-yhteyden IP-osoite, tunnetaan Esineiden internet (IoT) -laitteina. Jos IoT-laite voi toimia ilman akkua tai paristoa, se pienentää ylläpitokustannuksia ja mahdollistaa laitteen sijoittamisen sinne, missä ei ole sähköverkkoa.

Monet näistä IoT-laitteista ovat antureita ympäristölleen, huoneen lämpötilasta ja valotasoista äänelle ja liikkeelle, mutta yksi suurimmista haasteista on näiden laitteiden käyttöaika eli teholähteestä vapaa käyttö.

Professori Omid Abari, tutkijatohtori Ju Wang ja professori Srinivasan Keshav Waterloon Cheriton School of Computer Sciencesta ovat löytäneet keinon hakkeroida RFID-tunnisteita ja kykenivät antamaan niille kyvyn seurata ympäristöään.

"Se on todella helppoa," toteaa Wang. "Ensin irrotat muovipinnan RFID-tagista ja sitten leikkaat pienen palan tunnisteen antennista pois ja kiinnität antennien leikkauskohtiin anturin täydentämään piirin."

Varastomuodossa RFID-tunnisteet tuottavat vain identifioinnin ja paikannuksen. Kuvaamillaan helpoilla muutoksilla tutkimusryhmä antoi hakkeroidulle tagille myös kyvyn seurata ympäristöään.

Antaakseen tunnisteelle silmät, tutkijat liittivät RFID-tunnisteeseen valotransistoriin, joka reagoi valon intensiteettiin. Valotason muutokset muuttivat myös RFID-antennin ominaisuuksia, mikä puolestaan aiheutti lukijaan tulevan signaalin muutoksen. RFID-lukijaan he kehittivät algoritmin, joka seuraa paluusignaalin muutosta.

Waterloo-RFID-of-switch-hack-300.jpgEräs yksinkertaisimmista tutkijoiden kokeilemista muutoksista on lisätä RFID-tunnisteeseen kytkin, jotta se voi toimia näppäimistönä, joka reagoi kosketuksiin.

"Näemme tämän hyvänä esimerkkinä kattavasta ohjelmisto-laitteistojärjestelmästä IoT-laitteille", Abari sanoi. "Me hakkeroimme yksinkertaisia laitteita - leikkaamme RFID-tunnisteita ja asetimme niihin anturin. Sitten suunnittelimme uusia algoritmeja ja yhdistimme ohjelmiston ja laitteiston uusien sovellusten ja ominaisuuksien käyttöön.

"Tärkein panos on osoittaa, kuinka helppoa on hakkeroida RFID-tunniste, jolla luodaan IoT-laite. Se on niin helppoa, että aloittelija voisi tehdä sen."

Aiheesta aiemmin:

Anturi hampaaseen

25.11.2020Biopohjaisen aurinkoenergian keruumateriaalia
24.11.2020Anti-laser ideoi langatonta tehonsiirtoa
23.11.2020Uusi vaihe kohti kvanttiteknologiaa
20.11.2020Kvanttitunnelointi siirtää omavoimaisten antureiden rajoja
19.11.2020Valotoimista tekoälyä
18.11.2020Henkilökohtainen terveyssiru
17.11.2020Nopeita lämpöä sietäviä polymeerimodulaattoreita
16.11.2020Tehokas kannettava terahertsilaseri
13.11.2020Fyysikot kehittävät kvanttimodeemia
12.11.2020Tahmeat elektronit: Kun repulsio muuttuu vetovoimaksi

Siirry arkistoon »