Löytö ferrosähköisissä tuplaa potentiaalin

27.11.2019

Vanderbilt-uusi-ilmio-ferrosahkoisissa-300-t.jpgVan-der-Waals-kerrostetulla CIPS-materiaalilla on erilaisia ominaisuuksia kupariatomien sijainnista riippuen (oranssit pallot). Nyt teoria ja kokeilu ovat johtaneet kahden samanaikaisen vaiheen löytämiseen, jotka ovat kytkeytyneet nelinkertaisen energiakaivon kautta.

Fyysikoista ja muista tutkijoista koostuvan ryhmän tekemä löytö on uusi alue ferrosähköisyyden tutkimuksessa tietyille dielektrisille materiaaleille, joita käytetään korkean teknologian sovelluksissa.

Vanderbiltin yliopiston professori Sokrates Pantelidesin johtaman ryhmän tekemissä tutkimuksissa raportoidaan aiemmin löytämättömästä omaisuudesta, joka tunnetaan nelinkertaisena potentiaalikaivona. Nämä ominaisuudet voidaan valjastaa materiaalien kehittämiseksi uusille toiminnoille.

Löydöllä on merkitys ferrosähköisenä kytkentänä tunnetussa mekanismissa, joka kuvaa spontaania palautuvaa polarisaatiota sähkökentän avulla, samalla tavalla kuin, jolla magneettien atomit kääntävät napoja ulkoista magneettikenttää sovellettaessa.

Tähän asti fyysikot ovat tunnistaneet vain kaksi kaivoa liikkuvien atomien kohteiksi, mistä seuraa binaarinen tallenne. Mutta nelinkertainen potentiaali lisää vaihtoehtojen määrää ferrosähköisessä vaihdossa, jolloin saadaan lisämahdollisuuksia, jotka voivat johtaa yhä monimutkaisempiin toimintoihin ja sovelluksiin datan tallennuksessa ja elektroniikassa.

"Ferromagneettinen neula, kuten kompassissa, on linjassa magneettikentän kanssa", Pantelides selittää. ”Ferrosähköisellä neulalla voi olla positiivisesti varautunut ja negatiivisesti varautuneet päät ja se kohdistuisi sähkökentän mukaisesti magneettisen sijaan. Kun sähkökentät aiheuttavat ferrosähköisen atomin mittakaavan napojen vaihtamisen, prosessi tarjoaa perustan etenkin elektronisten muistilaitteiden valmistamiseksi."

Aiheesta aiemmin:

Ferrosähköisyyden mysteeri on ratkaistu

Muistipiirejä ilman kerrosrakennetta

12.12.2019Hiili ja pii jakavat ja yhdistävät fotoneja
11.12.2019Timanttien avulla parempia superkonkkia
10.12.2019Sähköis-optista tietotekniikkaa
09.12.2019Lämpösähköä hiilinanoputkilla
09.12.2019Valokuitua selluloosasta
05.12.2019Näppärä terahertsinen tekniikka
04.12.2019Palamattomia litium-akkuja
03.12.2019Bittejä ja simulointia atomien mittakaavassa
02.12.2019Metallijohde Cooperin pareilla
29.11.2019Plasmoniikan avulla edullinen monispektrikamera

Siirry arkistoon »