Radiotiellä ajassa taaksepäin

07.01.2013

Marylandin (UMD) ylipiston tutkijat ovat kehittäneet sähkömagneettisten aaltojen "ajan kääntämisen" -tekniikkaa ja löytäneet tavan lähettää tehoa, ääntä tai kuvia "epälineaariseen objektiin" tietämättä objektin tarkkaa sijaintia tai vaikuttavia esineitä sen ympärillä.

Tämä lähes taianomainen tekniikka kääntää aaltomuodon suuntaa tilassa ja ajassa jolloin se seuraa samaa polkua josta se oli tulossa ja löytää tiensä täsmälleen takaisin lähteeseen kertovat tutkijat yliopistonsa tiedotteessa.

Tutkijoiden aikaa kääntävä peili tallentaa aaltohäiriötä ajan funktiona yhdessä tai useammassa median pisteessä, lähettäen aika-käänteistä versiota signaalista vastakkaiseen suuntaan ja näin mahdollistaen aaltojen edetä vastasuuntaisesti takaisin alkuperään.

Mikä erottaa tämän tutkimuksen muista ajan kääntämisen hankkeista, kuten vedenalaisista ​​viestintäjärjestelmistä, on että se keskittyy epälineaarisiin esineisiin kuten matkapuhelimiin tai diodiin sillä kun aaltomuoto kimpoaa niistä, taajuus muuttuu. Useimmat sähkötekniset komponentit ovat lineaarisia, joten eivät muuta taajuutta.

Epälineaarisien tapauksessa silloin kun muuttunut epälineaarinen taajuus on tallennettu, aikakäännetty ja uudelleen lähetetty se luo oman viestintäkanavan koska muut esineet eivät voi "ymmärtää" signaalia. Tätä epälineaarista ominaisuutta voi käyttää turvaamaan langattoman viestinnän yhteyttä.

Löytöä voi käyttää myös muodostamaan langattoman tehonsiirtojärjestelmän niin, että lähetetty energian ei vaikuta muihin esineisiin kuin kohteeseen. Esimerkiksi lääketieteessä sitä voisi käyttää tuhoamaan mikroaaltoihin epälineaarisesti reagoivilla nanopartikkeleilla merkittyjä kasvaimia, niin että lääkäreiden ei tarvitse tietää missä kasvain tarkkaan ottaen on sillä lämpökäsittely ei vaikuta ympäröiviin soluihin.
28.05.2020Ennätyskorkeaa datansiirtoa yhdellä lähettimellä
27.05.2020Apua litiummetallisille anodeille
26.05.2020Uusi resepti yhden atomin transistoreille
25.05.2020Ihoanturi seuraa C-vitamiinitasoja hiestä
22.05.2020Kohti kolmatta ulottuvuutta
21.05.2020Nopempi koherentti LiDAR
20.05.2020Rautaa rajalle, vaikka ruosteisenakin
19.05.2020Uudenlaisen kvanttitutkan prototyyppi
18.05.2020Löytää edullisesti radioaaltoja
16.05.2020Suprajohtavuutta ja topologiaa

Siirry arkistoon »