Australialaistutkijat kehittivät kvanttimikroskoopin

30.07.2021

Queensland-kvanttimikroskooppi-300.pngTaiteilijan käsitys UQ:n uudesta kvanttimikroskoopista toiminnassa

Melkoisessa tieteellisessä harppauksessaan Queenslandin yliopiston (UQ) tutkijat ovat luoneet kvanttimikroskoopin, joka voi tuo esiin biologiset rakenteet, joita muuten olisi mahdotonta nähdä.

Tämä avaa tietä biotekniikan sovelluksille ja se voi ulottua paljon laajemmille alueille navigoinnista lääketieteelliseen kuvantamiseen.

Professori Warwick Bowen, UQ:n Quantum Optics Lab ja ARC:n teknisten kvanttijärjestelmien huippuyksikkö (EQUS), sanoo, että kyseessä oli ensimmäinen lomittumispohjainen anturi, jonka suorituskyky ylitti parhaan mahdollisen nykyisen tekniikan.

"Tämä läpimurto herättää kaikenlaisia uusia tekniikoita - paremmista navigointijärjestelmistä parempiin magneettikuvauskoneisiin", professori Bowen kertoo.

Lomittumisen uskotaan olevan kvanttivallankumouksen ydin ja se on myös tämän mikroskoopin perustana.

"Olemme vihdoin osoittaneet, että lomittumista hyödyntävät anturit voivat syrjäyttää olemassa olevaa ei-kvanttista teknologiaa. "Tämä on jännittävää - se on ensimmäinen todiste lomittumisen paradigmaa muuttavasta potentiaalista tunnistamisen parissa.

"Parhaat valomikroskoopit käyttävät kirkkaita lasereita, jotka ovat miljardeja kertoja kirkkaampia kuin aurinko", professori Bowen taustoittaa. ”Herkät biologiset järjestelmät, kuten ihmissolu, voivat selviytyä niissä vain lyhyen aikaa ja tämä on suuri este.

"Kvanttilomittuminen meidän mikroskoopissa tarjoaa 35 prosenttia paremman selkeyden tuhoamatta solua, jolloin voimme nähdä pienet biologiset rakenteet, jotka muuten olisivat näkymättömiä. "Edut ovat ilmeiset - elävien järjestelmien ymmärtämisestä parempaan diagnostiikkatekniikkaan."

Professori Bowen sanoo, että tekniikan kvanttilomittumisella on potentiaalisesti rajattomia mahdollisuuksia.

”Palapelin viimeinen kappale on tämä tunnistaminen ja olemme nyt täyttäneet tämän puutteen. "Tämä avaa oven joillekin laaja-alaisille teknologisille vallankumouksille."

Aiheesta aiemmin:

Insinöörit osoittavat kvanttiedun

Kvanttianturi kattaa koko radiotaajuusspektrin

Kvanttimikrofonista kvanttitietokoneeseen

15.04.2024Valo valtaa alaa magnetismissa
13.04.2024Nanorakenteilla energiaa haihtuvasta vedestä
12.04.2024Bolometrit kubitteja mittaamaan
11.04.2024Kudottavia ohuita puolijohdekuituja
10.04.20242D-antenni tehostaa hiilinanoputkien valontuottoa
09.04.2024Lisää tiedonsiirtokapasiteettia langattomaan viestintään
08.04.2024Korkealaatuisia mikroaaltosignaaleja fotonisirulta
05.04.2024Kahden konstin grafeeni
04.04.2024Kohti utopistisia verkkoja
03.04.2024Lehtipihan hyönteinen inspiroi näkymättömyysrakenteita

Siirry arkistoon »