Nanomotorisoitua litografiaa

06.11.2014

uc-san-diego-nanomoottori-litografiaa-250-t.jpgKalifornia San Diegon yliopiston nanoinsinöörit ovat äskettäin keksineet uuden litografiamenetelmän, jossa nanomittakaavan robotit uivat valoherkän materiaalin pinnan yli luoden monimutkaisia ​​pintakuvioita.

Tutkimus tarjoaa yksinkertaisemman ja edullisemman vaihtoehdon elektronisäteellä tapahtuvalle mikropiirien kuvioiden piirrolle.

Professori Joseph Wangin johtama tiimi kehitti nanorobotteja tai nanoliikkujia, jotka kemiallisen voimantuoton kautta ovat omavoimaisesti eteneviä mutta magneettisesti ohjailtavia.

Ryhmän konseptitutkimus osoittaa ensimmäisen nanorobottiuimarin, joka voi manipuloida valoa nanoskaalan pintakuviointia varten. Uusi strategia yhdistää ohjatun liikkeen robotin ainutlaatuiseen valoa keskittävään tai valotusta estävään kykyyn nanomittakaavassa.

Hienoimpia litografiamenetelmiä, kuten elektronisädettä käytetään erittäin tarkkojen piirikuvioiden piirtoon valmistettaessa erikoisempia mikroelektronisia rakenteita.

uc-san-diego-nanomoottori-litografiaa-2-150-t.jpgTutkijoiden mukaan uusi nanoliikkujamenetelmä ei voi täysin korvata elektronisädemenetelmän resoluutiota mutta se tarjoaa puitteet autonomiselle nanokuvioiden piirrolle murto-osalla kustannuksista ja vaikeuksista, joita esiintyy monimutkaisemmissa järjestelmissä. Lisäksi nanorobotit voivat työskennellä yhdessä luoden rinnakkaisia ​​pintakuvioita, tehtävä, jota e-beam piirtimet eivät osaa tehdä.

Tutkijatiimi kehitti kaksi nanorobottia: pallomainen silikasta tehty nanorobotti, joka keskittää valoa kuten lähikenttälinssi sekä sauvan muotoinen metallista tehty nanorobotti, joka estää valon kulkua.

Niiden avulla syntyy kahdenlaisia ​​ominaisuuksia: kaivantoja ja harjanteita. Kun fotoresistipinta altistetaan UV-valolle, pallomainen nanorobotti hyödyntää ja vahvistaa valoa siten, että liikkuessaan luo kaivannon mallin, kun taas sauvan muotoinen nanorobotti blokkaa valoa rakentaen harjanteen kuvion.

17.09.2021Kiertymiä ja laaksoja
16.09.2021Vihreää polttoainetuottoa kehittäen
15.09.2021Topologiaa ja magneettisuutta
14.09.2021Kvanttianturit ohenevat
13.09.2021Nanokamera seuraa kemiallisia reaktioita
10.09.2021Komplementaarista galliumnitridielektroniikkaa
08.09.2021Käytännöllisiä lämpösähkömateriaaleja
06.09.2021Ionit vauhdikkaina erittäin ohuissa savissa
03.09.2021Akun anodi ja katodi osana kotelointia
01.09.2021Nanomaailman kvanttiominaisuuksia

Siirry arkistoon »