Kvanttifotoninen prosessori

23.12.2020

QuiX-12MQPP.2-300x200.jpgFotonisen kvanttiteknologian yritys QuiX, on esitellyt maailman suurimman universaalin kvanttifotonisen prosessorin.

Laite on plug-and-play-yhteensopiva kaikenlaisten fotonilähteiden kanssa ja on kaupallisesti saatavissa.

Kvanttilaskenta mullistaa tiedon käsittelytavan ja tuodakseen sen lähemmäksi todellisia sovelluksia, QuiX on kehittänyt fotonisen kvanttiprosessorin joka muodostaisi optisen kvanttitietokoneen ytimen.

Prosessori koostuu sarjasta kanavia, joiden läpi valon kvanttihiukkaset eli fotonit voivat virrata. Kahden kanavan leikkauspisteessä tapahtuu kvantti-interferenssi. Ongelmat voidaan ohjelmoida prosessoriin säätämällä järjestelmään syötettyjä kvanttitiloja sekä kanavien välisiä leikkauspisteitä.

Mitä enemmän kanavia, sitä enemmän fotoneja voi virrata järjestelmän läpi, mikä johtaa suurempaan prosessointitehoon. Siksi se, että QuiX on kehittänyt prosessorin, jolla on enemmän kanavia kuin aikaisemmin on saavutettu, on merkittävä tekninen virstanpylväs.

Uusi 12x12 kvanttiprosessori on päivitys yhtiön aiemmasta 8x8-versiosta ja se rakentuu pienihäviöisestä 12-moodisesta, täysin viritettävästä lineaarisesta interferometristä, jossa kaikista kaikkeen -kytkentä perustuu stökiometrisiin pii-nitridi-aaltojohtoihin.

Laite toimii huonelämpötilassa kuten kiinalaisten äskettäin julkistama optinen laboratoriorakenne, joka kykeni käsittelemään sataa tuloa ja lähtöä. QuiX:n toimitusjohtaja Hans van den Vlekkert kertoo: "Vaikka tämä prosessori ei vielä sovellu teollisiin sovelluksiin, se on suurin laatuaan maailmassa. Tämän avulla voimme lisätä nopeasti prosessoriemme kapasiteettia reaalimaailman sovelluksiin. Olemme varmoja siitä, ettemme ole vielä hyödyntäneet alustamme teknisiä rajoja."

Hollannin Enschdessä sijaitseva QuiX kehittää kvanttiprosessoreitaan käyttämällä omaa TriPleX-alustaa, joka perustuu Twenten yliopiston perustutkimukseen ja Lionix Internationalin teolliseen osaamiseen. QuiX:llä on merkittävä etu näillä markkinoilla, koska sillä on läheiset siteet Twenten yliopiston ympärillä olevaan fotoniikkaklusteriin ja syvällinen teollisuuskokemus.

Aiheesta aiemmin: Kvanttietu osoitettu huoneenlämmössä

20.03.2023Aurinkokennoa rullalta rullalle
18.03.2023Sähköisesti ohjattua passiivista säteilyjäähdytystä
17.03.2023Ferrosähköinen HEMT-transistori
16.03.2023Yhden fotonin emittereitä piille
15.03.2023Fononit, kvanttipiste ja grafeeni
14.03.2023Kestomagneettisuutta tuottaen
13.03.2023Aivoissa valmistuvat elektrodit
12.03.2023Hiilinanoputki kvanttibittien kodiksi
09.03.2023Ionit kuriin perovskiittisissa aurinkokennoissa
08.03.2023Käsialakuvion ennätysmäistä tunnistusta

Siirry arkistoon »