Kvanttifotoninen prosessori

23.12.2020

QuiX-12MQPP.2-300x200.jpgFotonisen kvanttiteknologian yritys QuiX, on esitellyt maailman suurimman universaalin kvanttifotonisen prosessorin.

Laite on plug-and-play-yhteensopiva kaikenlaisten fotonilähteiden kanssa ja on kaupallisesti saatavissa.

Kvanttilaskenta mullistaa tiedon käsittelytavan ja tuodakseen sen lähemmäksi todellisia sovelluksia, QuiX on kehittänyt fotonisen kvanttiprosessorin joka muodostaisi optisen kvanttitietokoneen ytimen.

Prosessori koostuu sarjasta kanavia, joiden läpi valon kvanttihiukkaset eli fotonit voivat virrata. Kahden kanavan leikkauspisteessä tapahtuu kvantti-interferenssi. Ongelmat voidaan ohjelmoida prosessoriin säätämällä järjestelmään syötettyjä kvanttitiloja sekä kanavien välisiä leikkauspisteitä.

Mitä enemmän kanavia, sitä enemmän fotoneja voi virrata järjestelmän läpi, mikä johtaa suurempaan prosessointitehoon. Siksi se, että QuiX on kehittänyt prosessorin, jolla on enemmän kanavia kuin aikaisemmin on saavutettu, on merkittävä tekninen virstanpylväs.

Uusi 12x12 kvanttiprosessori on päivitys yhtiön aiemmasta 8x8-versiosta ja se rakentuu pienihäviöisestä 12-moodisesta, täysin viritettävästä lineaarisesta interferometristä, jossa kaikista kaikkeen -kytkentä perustuu stökiometrisiin pii-nitridi-aaltojohtoihin.

Laite toimii huonelämpötilassa kuten kiinalaisten äskettäin julkistama optinen laboratoriorakenne, joka kykeni käsittelemään sataa tuloa ja lähtöä. QuiX:n toimitusjohtaja Hans van den Vlekkert kertoo: "Vaikka tämä prosessori ei vielä sovellu teollisiin sovelluksiin, se on suurin laatuaan maailmassa. Tämän avulla voimme lisätä nopeasti prosessoriemme kapasiteettia reaalimaailman sovelluksiin. Olemme varmoja siitä, ettemme ole vielä hyödyntäneet alustamme teknisiä rajoja."

Hollannin Enschdessä sijaitseva QuiX kehittää kvanttiprosessoreitaan käyttämällä omaa TriPleX-alustaa, joka perustuu Twenten yliopiston perustutkimukseen ja Lionix Internationalin teolliseen osaamiseen. QuiX:llä on merkittävä etu näillä markkinoilla, koska sillä on läheiset siteet Twenten yliopiston ympärillä olevaan fotoniikkaklusteriin ja syvällinen teollisuuskokemus.

Aiheesta aiemmin: Kvanttietu osoitettu huoneenlämmössä

19.06.2024Täysin optinen fotonisiru tunnistaa ja käsittelee
19.06.2024Uusia toiveita sinkki-ilma akuille
17.06.2024Elektroneille viisikaistainen supervaltatie
14.06.2024Energiatehokasta kvanttilaskentaa magnoneilla
13.06.2024Pienenergian keruu tehostuu
12.06.2024Uusia menetelmiä 2D-materiaalien muokkaukseen
11.06.2024Infrapunan kuvaustekniikkaa arkikäyttöön
10.06.2024Kalsiumoksidin kvanttisalaisuus: lähes kohinattomat kubitit
07.06.2024Tehdä sähköä metallista ja ilmasta
06.06.2024Hämä-hämähäkki kiipes elektroniikkaan

Siirry arkistoon »