Kvanttifotoninen prosessori

23.12.2020

QuiX-12MQPP.2-300x200.jpgFotonisen kvanttiteknologian yritys QuiX, on esitellyt maailman suurimman universaalin kvanttifotonisen prosessorin.

Laite on plug-and-play-yhteensopiva kaikenlaisten fotonilähteiden kanssa ja on kaupallisesti saatavissa.

Kvanttilaskenta mullistaa tiedon käsittelytavan ja tuodakseen sen lähemmäksi todellisia sovelluksia, QuiX on kehittänyt fotonisen kvanttiprosessorin joka muodostaisi optisen kvanttitietokoneen ytimen.

Prosessori koostuu sarjasta kanavia, joiden läpi valon kvanttihiukkaset eli fotonit voivat virrata. Kahden kanavan leikkauspisteessä tapahtuu kvantti-interferenssi. Ongelmat voidaan ohjelmoida prosessoriin säätämällä järjestelmään syötettyjä kvanttitiloja sekä kanavien välisiä leikkauspisteitä.

Mitä enemmän kanavia, sitä enemmän fotoneja voi virrata järjestelmän läpi, mikä johtaa suurempaan prosessointitehoon. Siksi se, että QuiX on kehittänyt prosessorin, jolla on enemmän kanavia kuin aikaisemmin on saavutettu, on merkittävä tekninen virstanpylväs.

Uusi 12x12 kvanttiprosessori on päivitys yhtiön aiemmasta 8x8-versiosta ja se rakentuu pienihäviöisestä 12-moodisesta, täysin viritettävästä lineaarisesta interferometristä, jossa kaikista kaikkeen -kytkentä perustuu stökiometrisiin pii-nitridi-aaltojohtoihin.

Laite toimii huonelämpötilassa kuten kiinalaisten äskettäin julkistama optinen laboratoriorakenne, joka kykeni käsittelemään sataa tuloa ja lähtöä. QuiX:n toimitusjohtaja Hans van den Vlekkert kertoo: "Vaikka tämä prosessori ei vielä sovellu teollisiin sovelluksiin, se on suurin laatuaan maailmassa. Tämän avulla voimme lisätä nopeasti prosessoriemme kapasiteettia reaalimaailman sovelluksiin. Olemme varmoja siitä, ettemme ole vielä hyödyntäneet alustamme teknisiä rajoja."

Hollannin Enschdessä sijaitseva QuiX kehittää kvanttiprosessoreitaan käyttämällä omaa TriPleX-alustaa, joka perustuu Twenten yliopiston perustutkimukseen ja Lionix Internationalin teolliseen osaamiseen. QuiX:llä on merkittävä etu näillä markkinoilla, koska sillä on läheiset siteet Twenten yliopiston ympärillä olevaan fotoniikkaklusteriin ja syvällinen teollisuuskokemus.

Aiheesta aiemmin: Kvanttietu osoitettu huoneenlämmössä

26.07.2024Sirkkakatkaravut mallina konenäölle
21.07.2024Askeleen lähempänä topologista kvanttilaskentaa
19.07.2024Miksi robotit eivät voita eläimiä?
15.07.2024Voiko energiahäviö olla nolla 1,58-mitoissa?
12.07.2024Hyönteisistä inspiroidut liiketunnistin ja logiikka
08.07.2024Kvanttiannealaari parantaa ymmärrystä kvanttimonikehojärjestelmistä
05.07.2024Hyönteisten lennon salaperäinen mekaniikka
01.07.2024Eksitonit mahdollistavat erittäin ohuen linssin
28.06.2024Luontoa tarkkaillen
27.06.2024Uusi fysikaalinen ilmiö kahden erilaisen materiaalin rajapinnassa

Siirry arkistoon »