Aurinkokennoa rullalta rullalle

20.03.2023

Swansea-rullattava-perovskiitt-aurinkokenno-500.jpgSwansean yliopiston tutkijat ovat luoneet tavan luoda "täysin tulostettavaa" perovskiittista valosähköistä kalvoa.

Tiimi etsi vaihtoehtoa näissä ratkaisuissa tyypillisesti käytettäville kultaelektrodille. Ne tuotetaan tyypillisesti kalliilla ja hitaalla haihdutusprosessilla laitteen tulostuksen jälkeen.

Tohtori David Beynon, SPECIFICin vanhempi tutkija, sanoi: "Avainasemassa oli löytää oikea liuotinseos, joka kuivuu kalvona liuottamatta alla olevaa kerrosta.

"Röntgendiffraktioanalyysi osoitti, että hiilielektrodimuste pystyy tähän, kun se formuloidaan ortogonaalisen liuotinjärjestelmän kanssa. Tätä innovatiivista kerrosta voidaan levittää jatkuvasti ja yhteensopivasti alla olevien kerrosten kanssa alhaisessa lämpötilassa ja suurella nopeudella."

Hiilielektrodeilla varustetut laitteet tarjosivat samanlaisen aurinkosähköisen suorituskyvyn kuin tavanomaiset haihdutetuilla kultaelektrodeilla toteutetut osana pienimuotoista laitetta jäykällä lasisubstraatilla.

Tehonmuunnostehokkuus (PCE) oli 13-14 % ja lisäetuja ylittävyydestään korkeammat lämpötilat ja parempi pitkän aikavälin vakaus.

Uusi täysin R2R-pinnoitettu laite, joka oli painettu 20 metriä pitkälle joustavalle alustalle, tuotti 10,8 %:n vakaan tehonmuunnoshyötysuhteen.

Tutkijatohtori Dr Ershad Parvazian sanoi: "Tämän projektin tärkein osa oli hiilen pinnoittaminen kokonaan, R2R, uusi prosessi perovskiittisten aurinkosähköjen kanssa työskentelemiseksi, mikä auttaa skaalaamaan entistä helpommin.

”Näiden laitteiden tehokkuus on parantunut jo muutaman vuoden ajan, sillä niiden odotetaan olevan kokonaan tulostettuja. Tämä työ on osoittanut sen."

Professori Watson sanoi: " Seuraava haaste painetussa PV:ssä meille Swansean yliopistossa on todistaa ihmisille, että nämä toimivat.

”Tämän saavuttamiseksi meidän on alettava valmistaa jotain, joka todella näyttää aurinkopaneelilta. Voimme sitten asentaa ne rakennuksiin ja ymmärtää, kuinka lähellä olemme lupauksen lunastamisesta Isossa-Britanniassa tapahtuvasta vihreiden uusiutuvien energialähteiden valmistuksesta.

Aiheesta aiemmin:

Liuottimista ratkaisu perovskiittisille aurinkokennoille
08.12.20232D-materiaaleista 3D-elektroniikkaa tekoälylaitteistoihin
07.12.2023Fotonikomponentteja RF-signaalin käsittelyyn
06.12.2023Elektromagnoniikasta uusi tiedonkäsittelyn alusta
05.12.2023Uusi alusta kvantti-informaation käsittelyyn
04.12.2023Lämpöä voidaan käyttää laskentaan
01.12.2023Askel biologian ja mikroelektroniikan integroinnille
30.11.2023Josephson-liitosten käyttö supravirran ohjaamiseen
29.11.2023Mikrotekniikkaa ja molekyylikemiaa aurinkokennoille
28.11.2023Materiaalien kehittelyä koneoppisella
27.11.2023Kaksiulotteisia magneetteja tietotekniikalle

Siirry arkistoon »