Mikrobit tuottavat virtsasta sähköä

25.04.2016

Bath-virtsasta-sahkoa-tutkijat-300.jpgUniversity of Bathin tutkijat ovat kehittäneet innovatiivisen pienikokoisen polttokennon, joka voi tuottaa sähköä virtsasta.

Lähitulevaisuudessa polttokenno voisi tarjota keinon tuottaa kaivattua sähköä syrjäisillä alueilla hyvin pienin kustannuksin. Tutkijoiden mukaan yksittäisen laitteen kustannukset olisivat vain 1 – 2 puntaa.

Kasvavat globaalit paineet vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja tähän liittyviä kasvihuonekaasupäästöjä, mikrobiset polttokennot voivat olla jännittävä vaihtoehto.

Mikrobinen polttokenno on laite, joka käyttää biologisia prosesseja ja "sähköisiä" bakteereja muuntamaan orgaanista ainetta, kuten virtsaa, sähköksi. Nämä polttokennot ovat tehokkaita ja suhteellisen edullisia käyttää ja ne tuottavat olemattomasti jätettä verrattuna muihin sähköntuotannon menetelmiin.

Bathin yliopiston tutkijat työskentelivät Queen Mary University of London ja Bristol Bioenergy Centre kanssa toteuttaen tämän uudenlaisen mikrobisen polttokennon, joka on pienempi, tehokkaampi ja halvempi kuin muut vastaavat laitteet.

Uudenlainen polttokenno käyttää katodilla hiilikatalyyttiä, joka on johdettu glukoosista ja ovalbumiinista, joka on munanvalkuaisessa esiintyvä proteiini. Tämä biomassasta johdettu katalyytti on uusiutuva ja paljon halvempi vaihtoehto platinalle, jota käytetään yleisesti muissa mikrobisissa polttokennoissa.

Tällä hetkellä yksittäinen mikrobinen polttokenno voi tuottaa kaksi wattia per kuutiometri. Vaikka tämä arvo ei ole verrattavissa muihin vaihtoehtoisiin teknologioiden, kuten vedyn tai auringon polttokennoihin ja muihin bioenergian menetelmiin, tämän tekniikan merkittävin etu on sen erittäin halvat tuotantokustannukset ja sen käyttö jätettä polttoaineena käyttäen. Kyseessä on polttoaine, joka ei koskaan lopu eikä tuota haitallisia kaasuja.

Tutkimusryhmä etsii nyt keinoja parantaa mikrobisen polttokennon tehoa ja luottaa siihen, että rakennetta optimoimalla, he pystyvät lisäämään kennon suorituskykyä.
11.12.2019Timanttien avulla parempia superkonkkia
10.12.2019Sähköis-optista tietotekniikkaa
09.12.2019Lämpösähköä hiilinanoputkilla
09.12.2019Valokuitua selluloosasta
05.12.2019Näppärä terahertsinen tekniikka
04.12.2019Palamattomia litium-akkuja
03.12.2019Bittejä ja simulointia atomien mittakaavassa
02.12.2019Metallijohde Cooperin pareilla
29.11.2019Plasmoniikan avulla edullinen monispektrikamera
28.11.2019Hiilinanoputket pääsevät vauhtiin

Siirry arkistoon »