Mikrobit tuottavat virtsasta sähköä

25.04.2016

Bath-virtsasta-sahkoa-tutkijat-300.jpgUniversity of Bathin tutkijat ovat kehittäneet innovatiivisen pienikokoisen polttokennon, joka voi tuottaa sähköä virtsasta.

Lähitulevaisuudessa polttokenno voisi tarjota keinon tuottaa kaivattua sähköä syrjäisillä alueilla hyvin pienin kustannuksin. Tutkijoiden mukaan yksittäisen laitteen kustannukset olisivat vain 1 – 2 puntaa.

Kasvavat globaalit paineet vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja tähän liittyviä kasvihuonekaasupäästöjä, mikrobiset polttokennot voivat olla jännittävä vaihtoehto.

Mikrobinen polttokenno on laite, joka käyttää biologisia prosesseja ja "sähköisiä" bakteereja muuntamaan orgaanista ainetta, kuten virtsaa, sähköksi. Nämä polttokennot ovat tehokkaita ja suhteellisen edullisia käyttää ja ne tuottavat olemattomasti jätettä verrattuna muihin sähköntuotannon menetelmiin.

Bathin yliopiston tutkijat työskentelivät Queen Mary University of London ja Bristol Bioenergy Centre kanssa toteuttaen tämän uudenlaisen mikrobisen polttokennon, joka on pienempi, tehokkaampi ja halvempi kuin muut vastaavat laitteet.

Uudenlainen polttokenno käyttää katodilla hiilikatalyyttiä, joka on johdettu glukoosista ja ovalbumiinista, joka on munanvalkuaisessa esiintyvä proteiini. Tämä biomassasta johdettu katalyytti on uusiutuva ja paljon halvempi vaihtoehto platinalle, jota käytetään yleisesti muissa mikrobisissa polttokennoissa.

Tällä hetkellä yksittäinen mikrobinen polttokenno voi tuottaa kaksi wattia per kuutiometri. Vaikka tämä arvo ei ole verrattavissa muihin vaihtoehtoisiin teknologioiden, kuten vedyn tai auringon polttokennoihin ja muihin bioenergian menetelmiin, tämän tekniikan merkittävin etu on sen erittäin halvat tuotantokustannukset ja sen käyttö jätettä polttoaineena käyttäen. Kyseessä on polttoaine, joka ei koskaan lopu eikä tuota haitallisia kaasuja.

Tutkimusryhmä etsii nyt keinoja parantaa mikrobisen polttokennon tehoa ja luottaa siihen, että rakennetta optimoimalla, he pystyvät lisäämään kennon suorituskykyä.
26.06.2020Magnon-kytkin teollisesti hyödyllisillä ominaisuuksilla
25.06.2020Mikroaaltovahvistin joustavalle puukalvolle
24.06.2020Eksitoneja ja kvanttimateriaaleja
23.06.2020Anturien 3D-tulostus suoraan sydämeen
19.06.2020Tallennusta, logiikkaa ja skyrmioneja
18.06.2020Perusteita tehokkaammille akuille
17.06.2020Lomittaa molekyylejä ja atomeja
16.06.2020Intuitiivinen ohjelmointikieli kvanttitietokoneille
15.06.2020Kontakteja 2D-transistoreille
12.06.2020Molekyylit tarjoavat satakertaisen muistin

Siirry arkistoon »