Mikrobit tuottavat virtsasta sähköä

25.04.2016

Bath-virtsasta-sahkoa-tutkijat-300.jpgUniversity of Bathin tutkijat ovat kehittäneet innovatiivisen pienikokoisen polttokennon, joka voi tuottaa sähköä virtsasta.

Lähitulevaisuudessa polttokenno voisi tarjota keinon tuottaa kaivattua sähköä syrjäisillä alueilla hyvin pienin kustannuksin. Tutkijoiden mukaan yksittäisen laitteen kustannukset olisivat vain 1 – 2 puntaa.

Kasvavat globaalit paineet vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja tähän liittyviä kasvihuonekaasupäästöjä, mikrobiset polttokennot voivat olla jännittävä vaihtoehto.

Mikrobinen polttokenno on laite, joka käyttää biologisia prosesseja ja "sähköisiä" bakteereja muuntamaan orgaanista ainetta, kuten virtsaa, sähköksi. Nämä polttokennot ovat tehokkaita ja suhteellisen edullisia käyttää ja ne tuottavat olemattomasti jätettä verrattuna muihin sähköntuotannon menetelmiin.

Bathin yliopiston tutkijat työskentelivät Queen Mary University of London ja Bristol Bioenergy Centre kanssa toteuttaen tämän uudenlaisen mikrobisen polttokennon, joka on pienempi, tehokkaampi ja halvempi kuin muut vastaavat laitteet.

Uudenlainen polttokenno käyttää katodilla hiilikatalyyttiä, joka on johdettu glukoosista ja ovalbumiinista, joka on munanvalkuaisessa esiintyvä proteiini. Tämä biomassasta johdettu katalyytti on uusiutuva ja paljon halvempi vaihtoehto platinalle, jota käytetään yleisesti muissa mikrobisissa polttokennoissa.

Tällä hetkellä yksittäinen mikrobinen polttokenno voi tuottaa kaksi wattia per kuutiometri. Vaikka tämä arvo ei ole verrattavissa muihin vaihtoehtoisiin teknologioiden, kuten vedyn tai auringon polttokennoihin ja muihin bioenergian menetelmiin, tämän tekniikan merkittävin etu on sen erittäin halvat tuotantokustannukset ja sen käyttö jätettä polttoaineena käyttäen. Kyseessä on polttoaine, joka ei koskaan lopu eikä tuota haitallisia kaasuja.

Tutkimusryhmä etsii nyt keinoja parantaa mikrobisen polttokennon tehoa ja luottaa siihen, että rakennetta optimoimalla, he pystyvät lisäämään kennon suorituskykyä.

Aiheesta aiemmin:

Sähköistetty etana

26.04.2024Uudenlaisia kondensaattoreita ja keloja
25.04.2024Kvanttielektroniikka grafeenien avulla
24.04.2024Akku ja superkonkka yhteen soppii
23.04.2024Kaareva datalinkki esteitä ohittamaan
22.04.2024Kvanttimateriaali lupaa uutta puhtia aurinkokennoille
21.04.2024Läpimurto lupaa turvallista kvanttilaskentaa kotona
20.04.2024Yksi atomikerros kultaa ja molekyylikorjaaja
19.04.2024Uusia ja yllättäviä topologiota
18.04.2024Kvanttivalo syntyy renkaassa ja lähtee kiertueelle
17.04.2024Fononit ja magnonit kaveraavat

Siirry arkistoon »