Valon kolmiulotteinen reitittäminen

20.02.2017

ANU-nestekide-magn-ohjaus-solitonit-300.jpgAustralian National Universityn (ANU) vetämä tutkimus on tuottanut tavan ohjata valoa kolmiulotteisesti nestekiteessä

Valon ohjaukseen käytetään magneetteja ja saavutus voi avata oven uusille viestintäjärjestelmille, jotka voisivat olla pienempiä, halvempia ja ketterämpiä kuin nykyiset valokuituratkaisut.

Ryhmän vetäjä professori Wieslaw Krolikowski ANU Research School of Physics and Engineering (RSPE) toteaa ryhmän läpimurron voivan olla ratkaiseva kehitettäessä pieniä komponentteja, jotka voivat käsitellä suuria määriä dataa.

"Tämän teknologian odotetaan olevan myös sovellettavissa antureihin, tallennukseen ja nestekidenäyttöihin", kommentoi professori Krolikowski.

Nykyisissä optisissa tiedonsiirtotekniikoissa, joudutaan turvautumaan elektroniikkaan mikä asettaa hankalia kapasiteetin rajoituksia.

Erityisesti uusi löytö voisi johtaa viestintäteknologiaan, joka antaisi vauhtia uuden sukupolven tehokkaille optisille kytkimille, reitittimille ja modulaattoreille, toteavat tutkijat.

Tutkijakumppani tohtori Yana Izdebskaya RSPE:stä totea, että vaikka innovaatio on alkuvaiheessa, se on erittäin lupaava tulevaisuuden viestintätekniikkaa.

"Nestekiteessä valo luo väliaikaisen kanavan ohjaamaan itsensä pitkin solitonia, joka on noin 25 kertaa ohuempi kuin valokuitu", tohtori Izdebskaya sanoi.

"Kehittää tehokkaita strategioita vankkaan solitonien hallintaan ja ohjaukseen on yksi suurimmista haasteista valoon perustuvissa teknologioissa."

Aiemmin solitoneja ohjattiin nestekiteissä elektrodeilla, mikä rajoitti kokoonpanon ohueen nestekidekerrokseen. Uusi magneeteilla ohjattava tekniikka avaa tavan valon kolmiulotteiselle manipuloinnille kuljettamaan signaaleja solitonien avulla", tohtori Izdebskaya toteaa yliopistonsa tiedotteessa.
20.11.2019Keinotekoiset lehdet tuottavat kaasua ja nesteitä
18.11.2019Fotonikytkin CMOS-piireille
15.11.2019Parempia langattomia anturitekniikoita
13.11.2019Uudenlaisia fotonisia nestekiteitä
12.11.2019Onnistumisia orgaanisissa
11.11.2019Kohti älykkäitä mikrorobotteja
09.11.2019Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus
08.11.2019Jäähdytystekniikkaa 3D-elektroniikalle vaikka avaruuteen
07.11.2019Uusia tiloja grafeenin taikakulmassa
06.11.2019Kohti antiferromagneettisia muisteja

Siirry arkistoon »