Valon kolmiulotteinen reitittäminen

20.02.2017

ANU-nestekide-magn-ohjaus-solitonit-300.jpgAustralian National Universityn (ANU) vetämä tutkimus on tuottanut tavan ohjata valoa kolmiulotteisesti nestekiteessä

Valon ohjaukseen käytetään magneetteja ja saavutus voi avata oven uusille viestintäjärjestelmille, jotka voisivat olla pienempiä, halvempia ja ketterämpiä kuin nykyiset valokuituratkaisut.

Ryhmän vetäjä professori Wieslaw Krolikowski ANU Research School of Physics and Engineering (RSPE) toteaa ryhmän läpimurron voivan olla ratkaiseva kehitettäessä pieniä komponentteja, jotka voivat käsitellä suuria määriä dataa.

"Tämän teknologian odotetaan olevan myös sovellettavissa antureihin, tallennukseen ja nestekidenäyttöihin", kommentoi professori Krolikowski.

Nykyisissä optisissa tiedonsiirtotekniikoissa, joudutaan turvautumaan elektroniikkaan mikä asettaa hankalia kapasiteetin rajoituksia.

Erityisesti uusi löytö voisi johtaa viestintäteknologiaan, joka antaisi vauhtia uuden sukupolven tehokkaille optisille kytkimille, reitittimille ja modulaattoreille, toteavat tutkijat.

Tutkijakumppani tohtori Yana Izdebskaya RSPE:stä totea, että vaikka innovaatio on alkuvaiheessa, se on erittäin lupaava tulevaisuuden viestintätekniikkaa.

"Nestekiteessä valo luo väliaikaisen kanavan ohjaamaan itsensä pitkin solitonia, joka on noin 25 kertaa ohuempi kuin valokuitu", tohtori Izdebskaya sanoi.

"Kehittää tehokkaita strategioita vankkaan solitonien hallintaan ja ohjaukseen on yksi suurimmista haasteista valoon perustuvissa teknologioissa."

Aiemmin solitoneja ohjattiin nestekiteissä elektrodeilla, mikä rajoitti kokoonpanon ohueen nestekidekerrokseen. Uusi magneeteilla ohjattava tekniikka avaa tavan valon kolmiulotteiselle manipuloinnille kuljettamaan signaaleja solitonien avulla", tohtori Izdebskaya toteaa yliopistonsa tiedotteessa.
07.05.2024Uusia kehitysnäkymiä kvanttitietotekniikalle
06.05.2024Mikrobeja torjuva kuparipinta kosketusnäytöille?
04.05.2024Kuinka valo voi höyrystää vettä ilman lämpöä
03.05.2024Puolijohdemateriaalista paljastuu "yllättävä" piilotoiminta
02.05.2024Äänivärähtelyihin perustuva kvanttimuisti
01.05.2024Joustava ja tehokas DC-muunnin kestävän energian mikroverkkoihin
30.04.2024Valo reagoi magneettikenttään kuin elektroni
29.04.2024Valoa tehokkaammin ja valolla tunnustellen
27.04.2024Aivojen kaltainen tietokone vedellä ja suolalla
26.04.2024Uudenlaisia kondensaattoreita ja keloja

Siirry arkistoon »