Polymeeriperustaista akkutekniikkaa

05.08.2022

Deakin-polymeeriperustaista-akkutekniikkaa-250-t.jpgDeakinin yliopiston tutkijoiden läpimurto voisi auttaa ratkaisemaan suuren esteen ympäristöystävällisten, kustannustehokkaiden polymeeripohjaisten akkujen kehittämisessä.

Deakin's Institute for Frontier Materials in (IFM) -tiimi käytti tietokonemallinnusta ja simulaatioita suunnitellakseen uudentyyppistä solid-state-polymeerielektrolyyttiä, mikä osoitti sen mahdollisen käytön erilaisissa polymeeripohjaisissa solid-state-akuissa, erityisesti natrium- ja kaliumakuissa.

Polymeeripohjaiset akut pystyvät tukemaan korkean energiatiheyden metalleja kaikissa kiintoaineisissa akuissa. Ne käyttävät polymeeriä ionijohteena syttyvien orgaanisten nestemäisten liuottimien sijaan.

Siksi polymeeripohjainen kiintoaineakku tarjoaa energian varastointivaihtoehdon, joka on vihreämpi, turvallisempi ja tarjoaa suuremman kapasiteetin.

Johtava tutkija tohtori Fangfang Chen sanoi, että ryhmä käytti kustannustehokasta, tietokoneista laboratorioon suuntautuvaa
materiaalisuunnittelun strategiaa soveltaen mallinnusta ja simulaatioita löytääkseen parhaat koostumukset polymeerielektrolyyteille.

"Tämä työ on omistettu uusien polymeeristen elektrolyyttikemioiden kehittämiseen, joita voidaan käyttää korkeaenergisten metallien kanssa, jotka ovat runsaampia ja halvempia kuin litium, kuten natriumia ja kaliumia", tohtori Chen jatkaa.

"Uudet materiaalit voivat edistää kestävämpää ja vihreämpää tulevaisuuden akkuteknologiaa sekä tarjota yhteiskunnalle turvallisempia ja tehokkaampia energian varastointilaitteita."

Professori Maria Forsyth sanoi, että työ laajentaa nykyistä tietämystä näistä uusista elektrolyyttijärjestelmistä.

Tutkimus on toinen merkittävä löydös, jonka IFM:n tutkijat julkaisivat kuukauden sisällä. Heinäkuun alussa tri Xiaoen Wangin ja Prof.Forsythin johtama ryhmä kehitti kiinteän polymeerielektrolyyttimateriaalin, joka voi korvata natriumakuissa tällä hetkellä käytetyt palavat nestemäiset liuottimet.

Uusin läpimurto osoittaa, kuinka tietokoneesta laboratorioon -tutkimus on kustannustehokas tapa saada uusia löytöjä edistyneille akuille, joita tarvitaan kipeästi energiaa vaativissa sovelluksissa.

Aiheesta aiemmin:

Palamattomia litium-akkuja

23.02.2024Uusi resepti kvanttisimuloinnille
22.02.2024Li-ion-johteita uuden suunnan kestäville akuille
21.02.2024Uusi laji magnetismia
20.02.2024Hyppivät atomit muistavat missä ne ovat olleet
19.02.2024Puolipallon muoto aurinkokennoon
17.02.2024Perovskiittiä vihreän vedyn tuotantoon
16.02.2024Fotoniikan nanovalmistusta printterillä
15.02.2024Neuromorfisia näkösensoreita
14.02.20242D-materiaaleista heterorakenteita
13.02.2024Magneettisten supervoimien vapauttaminen

Siirry arkistoon »