Salasanojen siirtoa kehon kautta

05.10.2016

Washington-salasana-300-t.jpgMahdollisia sovelluksia kehon sisäiselle datansiirrolle ovat turvallinen tiedonsiirto ovien älylukoille, glukoosiantureille tai muille puettaville lääkinnällisille laitteille. 

Lähettämällä salasana tai salainen koodi radioaalloilla kuten WiFi tai Bluetooth, kuka tahansa voi niitä salakuunnella, joten nämä lähetykset ovat alttiita salauksen purulle.

Nyt University of Washington tutkijat ja sähköinsinöörit ovat kehittäneet tavan lähettää turvallisia salasanoja läpi ihmiskehon kuluttajatason laitteiden sormenjälkianturien ja tasohiirien avulla.

Markkinoilla on jo muutamia valmistajakohtaisia laitteita kehon sisäiseen datansiirtoon. Myös tämän kokeen vastaanotin, oli juuri tähän tarkoitukseen suunniteltu.

Kehon sisäinen datasiirto tarjoaa turvallisen tavan välittää autentikointitietoa laitteiden välillä, jotka koskettavat ruumiinosia. Sellaisia voivat olla ovien älylukot tai puettavat lääketieteelliset laitteet ja puhelin tai laite, joka vahvistaa henkilöllisyytesi, jossa sinua pyydetään kirjoittamaan salasana.

Tutkimusryhmä testasi tekniikka älypuhelimien sormenjälkiantureilla sekä tietokoneiden ohjaus- ja kosketuslevyillä. Kokeissa he pystyivät tuottamaan käyttökelpoista kehon sisäistä kapasitiivista siirtoa erilaisilla ihmisten vartalotyypeillä ja toimintatilanteissa. Vastaanottimen ei myöskään tarvinnut olla samassa raajassa vaan missä tahansa osassa kehoa.

Sormenjälkianturit ja tasohiiret tuottavat signaaleja 2-10 megahertsien alueella ja hyödyntävät kapasitiivista kytkentää lukiessaan esimerkiksi sormenjälkikuvioita.

Normaalisti nämä anturit lukevat kohdetta mutta UW:n insinöörit keksivät tavan käyttää niiden signaaleja lähetteenä, joka vastaa salasanaa tai pääsykoodia.

Tutkijaryhmä saavutti 25 - 50 bitin siirtonopeuksia sekunnissa. Se riittää siirtämään yksinkertaisen salasanan tai numerokoodin läpi kehon ja vastaanottoon sekunneissa.

Tämä on vasta ensimmäinen askel, toteavat tutkijat. Tietoa voidaan siirtää kehon läpi nopeammin, jos sormenjälkitunnistimien valmistajat tarjoavat paremman pääsyä ohjelmistoihinsa. Jatkotutkimukset pyrkivät löytämään myös sopivan paluukanavan toteutuksen ilman valmistajakohtaisia ratkaisuja.

Aiheesta aiemmin:

Langatonta kommunikointia magneettikentillä

03.05.2024Puolijohdemateriaalista paljastuu "yllättävä" piilotoiminta
02.05.2024Äänivärähtelyihin perustuva kvanttimuisti
01.05.2024Joustava ja tehokas DC-muunnin kestävän energian mikroverkkoihin
30.04.2024Valo reagoi magneettikenttään kuin elektroni
29.04.2024Valoa tehokkaammin ja valolla tunnustellen
27.04.2024Aivojen kaltainen tietokone vedellä ja suolalla
26.04.2024Uudenlaisia kondensaattoreita ja keloja
25.04.2024Kvanttielektroniikka grafeenien avulla
24.04.2024Akku ja superkonkka yhteen soppii
23.04.2024Kaareva datalinkki esteitä ohittamaan

Siirry arkistoon »