Ihoanturi seuraa C-vitamiinitasoja hiestä

25.05.2020

UC-San-Diego-C-vitamiinit-hiesta-275.jpgRyhmä Kalifornian San Diegon yliopiston tutkijoita on kehittänyt puettavan, non-invasiivisen C-vitamiinin anturin. Sellainen voisi tarjota uuden, erittäin henkilökohtaisen vaihtoehdon käyttäjille seurata päivittäistä ravintoarvoaan ja ruokavalion noudattamista.

"Puettavien anturien käyttö on perinteisesti keskittynyt fyysisten toimintojen seurantaan tai sairauksien patologioiden seurantaan, kuten diabeteksen yhteydessä", kertoi nanoteknologian PhD Juliane Sempionatto.

"Tämä on ensimmäinen esimerkki siitä, että käytetään entsyymipohjaista lähestymistapaa tarvittavan vitamiinipitoisuuden muutosten seuraamiseen ja avaa siten uuden rajan puettavien laitteiden areenalla."

C-vitamiini on välttämätön ravinnon komponentti, koska ihmiskeho ei pysty sitä syntetisoimaan joten se on saatava ruokamme tai vitamiinilisäaineiden kautta.

Kiireellisimmin kyseistä vitamiinia tutkitaan useissa kliinisissä tutkimuksissa sen mahdollisuudesta tukea toipumista COVID-19:stä. Jos C-vitamiini auttaa potilaita toipumaan taudista, tällainen käytettävä anturi voi auttaa lääkäreitä ja toipuvia potilaita seuraamaan C-vitamiinitasojaan hoidon ja toipumisen aikana tarjoamalla terveydenhuollon tarjoajille mahdollisuuden virittää vitamiinilisät tarkasti potilaan tarpeiden mukaan.

Uusi puettava laite koostuu liimalaastarista, joka voidaan levittää käyttäjän iholle. Se sisältää hikoilua edistävän järjestelmän sekä elektrodianturin, joka on suunniteltu havaitsemaan nopeasti hien C-vitamiinitasot. Tätä varten laite sisältää joustavia elektrodeja, jotka sisältävät askorbaattioksidaasi-entsyymiä. Kun C-vitamiinia on läsnä, entsyymi muuttaa sen dehydroascrobic-hapoksi ja tuloksena oleva hapenkulutus generoi virran, jonka laite mittaa.

In vitro -testaus ja kokeet neljällä ihmisellä, jotka olivat nauttineet C-vitamiinilisää ja C-vitamiinia sisältäviä hedelmämehuja, osoittivat, että laite oli erittäin herkkä havaitsemaan muutokset vitamiinipitoisuuksissa ja dynamiikassa, kun niitä seurataan kahden tunnin ajan.

Tutkijat myös testasivat elektrodinilmaisimen kykyä havaita C-vitamiinin ajalliset muutokset kyyneleissä ja syljessä osoittaen sen ristiin toiminnallisuuden. Eri ihmiskohteissa havaitut C-vitamiinidynamiikan erot osoittavat, että laite on lupaava henkilökohtaiseen ravitsemukseen.

"Viime kädessä tämäntyyppinen laite olisi arvokas tukemaan käyttäytymisen muutoksia ruokavalion ja ravitsemuksen ympärillä", Sempionatto sanoi. ”Käyttäjä voisi seurata paitsi C-vitamiinia, myös muita ravintoaineita - multivitamiinilaastarin, jos haluat. Tämä on ala, joka kasvaa nopeasti.

” UC San Diego -tiimi tekee tiivistä yhteistyötä suuren globaalin ravitsemusyrityksen DSM:n kanssa puettavien anturien käytöstä henkilökohtaiseen ravitsemukseen.

Aiheesta aiemmin:

Elektroninen iho ja hikistä sähköä

Anturi hien analysointiin

Pehmeä laboratorio iholla

26.06.2020Magnon-kytkin teollisesti hyödyllisillä ominaisuuksilla
25.06.2020Mikroaaltovahvistin joustavalle puukalvolle
24.06.2020Eksitoneja ja kvanttimateriaaleja
23.06.2020Anturien 3D-tulostus suoraan sydämeen
19.06.2020Tallennusta, logiikkaa ja skyrmioneja
18.06.2020Perusteita tehokkaammille akuille
17.06.2020Lomittaa molekyylejä ja atomeja
16.06.2020Intuitiivinen ohjelmointikieli kvanttitietokoneille
15.06.2020Kontakteja 2D-transistoreille
12.06.2020Molekyylit tarjoavat satakertaisen muistin

Siirry arkistoon »